Јавете ни се +86-18680261579
Испратете ни е-пошта sales@gzzongyi.com

Дали го знаете нивото на цилиндарот за заклучување

2022-07-01

Во моментов, постојат три нивоа на цилиндри за заклучување што може да се видат на пазарот.


1. Класа А: во моментов, клучевите за заклучување од класа а на пазарот главно вклучуваат рамен клуч и вкрстен клуч. Внатрешната структура на цилиндарот за заклучување на ниво А е многу едноставна, која е ограничена на промена на џамлиите, а жлебовите за џамлии се малку и плитки. Антитехничкото време за отворање е во рок од 1 минута, а меѓусебната стапка на отворање е многу висока. Структурата на џамлиите е едноредни џамлии или вкрстено заклучување.


2. Степен Б: клучот е рамен клуч со двојни редови мермерни слотови. Разликата од бравата е во тоа што има низа искривени и неправилни линии на површината на клучот. Постојат три главни типа на цилиндри за заклучување, вклучувајќи компјутерски цилиндар за заклучување со двоен ред, цилиндар за заклучување со двоен ред полумесечина и цилиндар за заклучување со двострани сечила. Антитехничкото време за отворање е во рок од 5 минути.


3. Степен C (супер степен Б): обликот на клучот е внатрешен отвор за глодање со едностран нож, клуч за глодање за надворешност или двоен ред + сечило. Типот на цилиндарот за брава е цилиндар за заклучување на страничен столб, кој технички не може да се отвори по 270 минути откривање од страна на Министерството за јавна безбедност, а стапката на меѓусебно отворање на површините е нула. Структурата на билјард е дворедни сечила и странични столбови во форма на V за заклучување; Ако цилиндерот за бравата се отвори со силен алат за извртување, ќе се оштети внатрешноста на цилиндерот на бравата, ќе се самоексплодира и ќе се заклучи, што ќе резултира со неуспех да се отвори.


Сеопфатно ја објаснивме класификацијата на бравите од аспект на функцијата, материјалот и нивото на заштита од кражба на бравите, со надеж дека ќе им помогнеме на пријателите кои имаат потреба. Ова е и моја мала желба да ја напишам оваа статија.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy