Јавете ни се +86-18680261579
Испратете ни е-пошта sales@gzzongyi.com

Водич за избор за рамно заклучување и заклучување за поврзување - Zongyi хардвер

2024-03-04

Рамните брави и бравите за поврзување најчесто се користат во индустриските системи за заклучување.


Може да се примени на различна внатрешна и надворешна кабинетска опрема, кабинети за ИТ комуникации, кабинети за опрема за нова станица за полнење енергија итн.

01Што се рамни брави и брави за поврзување


Рамна брава е опис на овој тип на индустриска брава за кабинет врз основа на неговите морфолошки карактеристики.


Бравата на поврзувачката прачка, преку горните и долните приклучни прачки, обезбедува дополнителен слој на заштита на системот за заклучување и е надградба на рамната брава.


И рамните брави и бравите за поврзување можат да постигнат заклучување со повеќе точки. Ова е едноставна, ефикасна и исплатлива засилена мерка за заштита. Заклучувањето со повеќе точки го намалува звукот генериран од деформација или вибрации на вратата. Исто така, го решава проблемот со големите панели на вратите кои лесно се оштетуваат. Направете го целиот систем за заклучување побезбеден и посигурен.


Рамните брави и бравите за поврзување се широко користени како уреди за заклучување за вратите на опремата за внатрешни и надворешни кабинети.


02 Физички карактеристики


1. Структура

Често вклучува основа со отвор за капацитет на рачката, лизгачка рачка, јадро за заклучување, завртка за заклучување и уред за пренос лоциран во отворот за капацитет на рачката.


2. Водоотпорен и отпорен на 'рѓа

И рамните брави и бравите за поврзување може да се направат од висококвалитетна легура на цинк со висока јачина и автентични материјали од нерѓосувачки челик 304. Постојат различни процеси за површинска обработка на располагање за клиентите да изберат, како што се обликување со прскање, хромирање и поцинкување. Двојната комбинација на процеси на обработка на материјалот и површината му помага на производот да ги подобри своите водоотпорни и против 'рѓа способности, без страв од различни екстремни средини.


03 Вовед во функција


И рамните брави и бравите за поврзување можат да постигнат заклучување со повеќе точки, што може да се подели во следните четири категории


1. Стил на отклучување

2. Модели со јадра за заклучување

3. Цилиндар за заклучување+модел катанец

4. Изборни горните и долните шипки за поврзување, заменете го заклучувачкиот јазик со три точки според специфичниот стил и заклучете ја бравата на поврзувачката шипка преку врската помеѓу горните и долните шипки за поврзување.



Zongyi Hardware Co., Limited е компанија специјализирана за развој, дизајн, производство и дистрибуција на хардвер за врати и мебел од 2015 година.


Со енергија и визија, имаме можност за професионални подружници за преработка во Гуангжу, Фошан, градот Џиангмен и други области.


Активно инвестиравме во Џиангмен, Фошан и други области за производство на брави, шарки, рачки и фитинзи за уредување на домот. Нашите производи главно вклучуваат заклучување на вратата, шарка на вратата, додатоци за врата, рачка за мебел, хардвер за врата од штала, фитинзи за мебел и така натаму.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy