Јавете ни се +86-18680261579
Испратете ни е-пошта sales@gzzongyi.com

Кој материјал е добар за заклучување на вратата на болницата?

2022-09-16

На пазарот циркулираат главно четири типа брави за врати: нерѓосувачки челик, легура на цинк, легура на алуминиум и чист бакар. Како болница има голем проток на луѓе. Постојат високи барања за квалитетот на бравите на вратите, кои треба да бидат цврсти и издржливи. Рачката ќе падне без да се скрши по долго време на употреба. Бравата на вратата на болницата често е изработена од нерѓосувачки челик 304, рачката и телото на бравата се направени од целосен челик, а цилиндерот за бравата е од чист бакар, кој е цврст и издржлив и погоден за болнички врати. Производителот на хардверски брави за врати на Zongyi ќе ви даде детален вовед за бравите на болничките врати.




Брава на болничка врата:

Стил: Бравата на вратата на болницата треба да има одреден степен на сигурност. Се препорачува да се изберат лачната рачка и панел за да се намали повредата предизвикана од рабовите и аглите. Постојат два вообичаени типа: целиот тип на панел и тип на поделен. Целиот тип на панел е посилен, типот на сплит е поедноставен, а стилот е издржлив.


Квалитет: Бравата на болничката врата е изработена од висококвалитетен нерѓосувачки челик 304, кој е отпорен на корозија и лесен за чистење. Структурата во форма на буквата У е интегрално формирана, со висока стабилност и не паѓа.


Клучеви: За болниците има голем број врати од одделенијата, а повеќето од нив се управуваат со оценети клучеви. Клучевите на ниво 1 можат да ги отворат вратите на сите болнички оддели; Секундарниот управувачки клуч може да ги отвори сите врати од одделението на истиот кат; Клучевите на три нивоа ги отвораат сопствените врати. Преку хиерархиското управување со клучевите значително се намалува управувачкиот притисок на логистичкиот персонал и се подобрува енергетската ефикасност.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy